Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

23-11-2017 | Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017

Ontwikkeling, transities en transformaties

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2017
Auteurs:
Dr. Bertine Lahuis, Prof. dr. Em. Rutger Jan van der Gaag

Samenvatting

Ontwikkeling is een universeel fenomeen. Iedereen is ervaringsdeskundige. Ontwikkeling raakt echter niet alleen individuen maar ook samenlevingsvormen en ook de sociaaleconomische en culturele aspecten van onze maatschappij. Deze bijdrage spitst zich toe op de huidige situatie waarin de lokale overheid de politieke verantwoordelijkheid heeft gekregen voor een integratie van aanbod van zorg en welzijn voor de jeugd via de Jeugdwet. Deze transities zijn sterk politiek en economisch bepaald en mede bedoeld als bezuinigingsoperaties. Nu de transitie een feit is, staan vakgebieden en instanties voor de uitdaging zich vruchtbaar te transformeren ten bate van het gezamenlijke doel, of star vast te houden aan eerdere principes. De evolutie, het zich veerkrachtig adaptief instellen op veranderende omstandigheden, leert ons dat dat transformeren de enige echte keus is. Ontwikkelen dus. Wij zullen aangeven waar de kansen en dilemma’s liggen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Eetstoornissen

OriginalPaper

ADHD