Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017

ADHD

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2017
Auteurs:
Gigi van de Loo-Neus, Odette L. J. Peerbooms

Samenvatting

Attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD) oftewel aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit geeft in het algemeen het beeld van kinderen die voortdurend druk zijn. Sprankelende, enthousiaste kinderen worden soms ten onrechte met een diagnose opgezadeld. Kinderen die werkelijk last hebben van deze stoornis worden juist vanwege een atypische presentatie gemakkelijk over het hoofd gezien. Nogal eens wordt ADHD als een probleem van de kinderleeftijd gezien, terwijl ADHD in veel gevallen een chronisch probleem is. ADHD heeft in veel gevallen een grotere impact op kind, gezin en/of school dan men denkt.
In deze bijdrage worden de verschillende aspecten en presentaties van ADHD en de frequent daarmee samenhangende comorbiditeit besproken. Zo wordt tot een reëel beeld gekomen van deze problematiek in al haar facetten. ADD, vaak gebruikt voor een subtype of specifieke presentatie van ADHD, wordt tevens in deze bijdrage besproken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017 Naar de uitgave