Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

29-11-2017 | Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017

Autismespectrumstoornissen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2017
Auteur:
Prof. dr. Wouter G. Staal

Samenvatting

Autisme is een verzamelnaam voor gedragskenmerken die waargenomen kunnen worden bij ongeveer 3 % van de populatie. Mensen met autistische trekken en mensen met autismespectrumstoornissen (ASS) delen een aantal kwetsbaarheden. Deze kwetsbaarheden liggen op het gebied van sociale interactie, communicatie, flexibiliteit in denken, bewegen en handelen en op het gebied van het filteren en integreren van informatie. Aan de hand van een aantal casus worden verschillende vormen van ASS besproken. Er wordt aandacht besteed aan diagnostiek en mogelijke oorzaken. In het bijzonder wordt ingegaan op comorbiditeit. Op basis van een theoretisch model worden huidige behandelingen besproken en ten slotte is er plaats voor een visie op de toekomst.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Eetstoornissen