Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

24-11-2017 | Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017

Eetstoornissen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 10/2017
Auteur:
Prof. dr. Annemarie A. van Elburg

Samenvatting

In deze bijdrage worden de verschillende voedings- en eetstoornissen kort aangestipt. Eetstoornissen betreffen abnormaal eetgedrag gekoppeld aan een overmatige preoccupatie met het eigen gewicht of fysieke voorkomen. Bij de voedingsstoornissen gaat het om: pica, de ruminatiestoornis en de vermijdende/restrictieve voedselinnamestoornis. Er wordt aandacht besteed aan de classificatie, mogelijke oorzaken, de diagnostiek in de verschillende levensfasen en de comorbiditeit. Tot slot wordt een overzicht gegeven van mogelijke behandelingen.

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Bijblijven 10/2017 Naar de uitgave