Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Uitgave 1/2011

Bijblijven 1/2011

Zin en onzi an slaaphygiëneadviezen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2011
Auteur:
Dr. I. Verbeek

Samenvatting

Slaapmiddelen behoren niet tot de behandeling van eerste keuze van langdurige slapeloosheid. Van kortdurende cognitieve gedragstherapie gericht op slaap (kortweg slaaptherapie genoemd) is bewezen dat het op lange termijn effectiever is dan slaapmiddelen.1 Psychologen of praktijkondersteuners zijn de meest voor de hand liggende hulpverleners in de eerste lijn om slaaptherapie te geven. Slaaphygiëneadviezen zijn onderdeel van de slaaptherapie. De huisarts kan zelf ook slaaphygiëneadviezen geven, maar zal dan ook coaching moeten aanbieden. Pas dan kan men effect verwachten. Alleen het meegeven van een lijstje met adviezen is niet zinvol.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Bijblijven 1/2011 Naar de uitgave