Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Uitgave 1/2011

Bijblijven 1/2011

Stoppen met benzodiazepinen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2011
Auteur:
Dr. W.J.M.J. Gorgels
Belangrijke opmerkingen
Huisarts
Huisarts

Samenvatting

De prevalentie van het langdurig gebruik van benzodiazepinen blijft hoog in de huisartspraktijk. In dit artikel worden de gangbare interventies besproken die door de huisarts kunnen worden ingezet om patiënten te helpen met het stoppen van het gebruik van benzodiazepinen. De mogelijkheden daartoe zijn de minimale interventie in de vorm van het versturen van een stopbrief en de intensievere interventie door gereguleerde dosisafbouw. Het voorschrijven van andere, mogelijk ondersteunende, medicatie is niet effectief. Aanvullende psychologische begeleiding is mogelijk wel effectief.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Bijblijven 1/2011 Naar de uitgave