Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Uitgave 1/2011

Bijblijven 1/2011

De epidemiologie van slaapstoornissen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2011
Auteurs:
Dr. R. Janssen, drs. S.J. de Vries, dr. C.C.P. Verstappen, drs. C. de Leijer
Belangrijke opmerkingen
Longarts, KNO-arts, Neurologe, Klinisch psychologe
Longarts
KNO-arts
Neurologe
Klinisch psychologe

Samenvatting

Slaapstoornissen komen veel voor in de populatie en hebben vaak grote impact op het dagelijks functioneren. Insomnie is de meest voorkomende slaapstoornis, gevolgd door slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen en restless legs syndroom (RLS). Daarnaast zullen veel van uw patiënten last hebben van snurken, parasomnieën en slaap-waakstoornissen. Voor het stellen van de juiste diagnose zijn naast de (hetero)anamnese vaak gestandaardiseerde vragenlijsten, een slaap-waakkalender en een poly(somno)grafie nodig. In de tweede lijn worden patiënten met slaapstoornissen bij voorkeur multidisciplinair behandeld door KNO-artsen, longartsen, neurologen en psychologen, waardoor verwijzing naar een slaapcentrum de voorkeur heeft.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Bijblijven 1/2011 Naar de uitgave