Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Uitgave 1/2011

Bijblijven 1/2011

Slaapproblemen bij ouderen

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2011
Auteur:
Prof. dr. E.J.W. van Someren

Samenvatting

Chronische slapeloosheid komt bijzonder veel voor bij ouderen en heeft belangrijke consequenties voor hun kwaliteit van leven en hun risico op gezondheidsproblemen. Er kleven nogal wat nadelen aan de gebruikelijke behandeling. Slapeloosheid is een sterk onbegrepen probleem en onderzoek naar oorzaken staat eigenlijk nog in de kinderschoenen. Slaap is afhankelijk van de biologische klok, van de opbouw van slaapdruk, en van een aantal andere voorwaarden. Deze afhankelijkheden bieden een aantal mogelijkheden om slaap te verbeteren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Bijblijven 1/2011 Naar de uitgave