Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2014 | Uitgave 3/2014

Kind & Adolescent Praktijk 3/2014

Woelend wakker liggen of slim slapen?

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2014
Auteurs:
Drs. Ed de Bruin, Dr. Anne Marie Meijer
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs Drs. E.J. de Bruin is klinisch neuropsycholoog en werkt aan de Universiteit van Amsterdam, afdeling Pedagogiek, waar hij promotieonderzoek doet naar oorzaak en behandeling van insomnia bij adolescenten. Dr. A.M. Meijer is psycholoog, gedragstherapeut en gezinstherapeut, en is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, afdeling Pedagogiek. Zij doet onderzoek op het gebied van gezinsinvloeden, opvoeding en gedragsproblemen van (pre)adolescenten en slaapproblemen.
Het SlimSlapen-onderzoek is gefinancierd met een subsidie van ZonMw aan dr. Anne Marie Meijer van het Research Institute Child Development and Education van de Universiteit van Amsterdam.

Samenvatting

Langdurige slaapproblemen hebben ernstige gevolgen. Juist adolescenten krijgen vaak last van problemen met in- of doorslapen, wat veelal leidt tot chronisch slaaptekort. Hoog tijd dus dat er voor deze groep een effectieve behandeling komt, en die lijkt nu niet meer ver weg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Kind & Adolescent Praktijk 3/2014 Naar de uitgave

OriginalPaper

Gluren Bij De Buren

Als Je ’t Mij Vragt

Marguerite, 50 jaar