Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2014 | Uitgave 3/2014

Kind & Adolescent Praktijk 3/2014

Persoonlijkheidspathologie bij adolescenten

Ontwikkeling, psychometrie en toepasbaarheid van de DAPP-SF-A

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2014
Auteurs:
Dr. Noor Tromp, Prof. dr. Hans Koot, Drs. Taru Wierda, Drs. Lidwien Geertjens, Drs. Rob van Dijk
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs Dr. N.B. Tromp werkt als klinisch wetenschappelijk onderzoeker bij Triversum, Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie in Alkmaar. Prof. dr. H.M. Koot is hoogleraar Ontwikkelingspsychologie en Ontwikkelingspsychopathologie aan Vrije Universiteit Amsterdam. Drs. T. Wierda is GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog bij de Jeugdriagg Noord Holland Zuid, locatie Amstelveen. Drs. L.J.J.M. Geertjens is klinisch psycholoog bij de Jeugdriagg Noord Holland Zuid, locatie Amstelveen. Drs. R.C.C.M. van Dijk is kinder- en jeugdpsychiater bij Triversum, Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie in Alkmaar. Correspondentie: ntromp@triversum.nl.

Samenvatting

Persoonlijkheidspathologie komt frequent voor onder adolescenten. Gedegen diagnostiek kan leiden tot tijdige interventies die ernstige problematiek afwenden. Dit artikel beschrijft een zelf- en ouderrapportagevragenlijst, de Dimensional Assessment of Personality Pathology Short Form for Adolescents, waarmee achttien dimensies van persoonlijkheidspathologie bij adolescenten in kaart kunnen worden gebracht. Twee casussen belichten de toepasbaarheid van de DAPP-SF-A in de praktijk van diagnostiek en behandelevaluaties.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Kind & Adolescent Praktijk 3/2014 Naar de uitgave

Psychobellettrie

Gezinstekening

OriginalPaper

Gluren Bij De Buren

Gezien en gelezen

Hotel De Grote L