Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2014 | Uitgave 3/2014

Kind & Adolescent Praktijk 3/2014

Gluren Bij De Buren

Naar Minder Vrijheidsbeperking Dankzij zes samenhangende principes

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2014
Auteurs:
Dr. Marije Valenkamp, Drs. Sanne Nonhebel
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs Dr. M.W. Valenkamp, orthopedagoog, is werkzaam als onderzoeker bij de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie van het Erasmus MC-Sophia en als senior-adviseur bij Van Montfoort. Drs. S. Nonhebel, klinisch psycholoog en psychotherapeut, is werkzaam als hoofdbehandelaar bij de polikliniek Intensieve Zorg van Yulius. Correspondentie: m.valenkamp@erasmusmc.nl of mav@vanmontfoort.nl.

Samenvatting

In deze bijdrage wordt een overzicht gegeven van de zes kernprincipes van de NASMHPD om vrijheidsbeperking te verminderen. Vrijheidsbeperkende maatregelen worden geassocieerd met diverse negatieve uitkomsten. De auteurs roepen op tot implementatie van deze zes principes in de (dag)klinische kinder- en jeugdpsychiatrie en jeugdzorg, omdat die een samenhangend beleid vormen dat tot aanzienlijk minder vrijheidsbeperking leidt. Ook het speciaal onderwijs kan deze strategieën implementeren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Kind & Adolescent Praktijk 3/2014 Naar de uitgave

Psychobellettrie

Gezinstekening