Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2014 | Ten Geleide | Uitgave 3/2014

Kind & Adolescent Praktijk 3/2014

Minder Geschermd, Beter Uitgerust

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2014
Auteur:
Marike Sera
Belangrijke opmerkingen
Marike Serra, hoofdredacteur van Kind en Adolescent Praktijk, is werkzaam als adviseur bij Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Samenvatting

Met enige weemoed denk ik terug aan de tijd dat mijn kinderen om half 8 ’s avonds in bed lagen (slapen deden ze toen ook al niet, op dat vroege tijdstip, maar dat terzijde) en onze avond op z’n laatst om 8 uur kon beginnen. Tegenwoordig komt het regelmatig voor dat ik mijn puberdochter moet aansporen om “maar eens een punt te zetten achter de dag”. Dat maakt echter in ’t geheel geen indruk. Ik probeer het nog eens met dreigementen zoals “Morgenvroeg kun je er weer niet uitkomen”, of “Je was vanmiddag zo moe toen je uit school kwam”. Ook zonder resultaat. Met lede ogen zie ik aan hoe de in de vakanties opgebouwde slaapreserve binnen enkele weken weer teniet is gedaan en er ’s ochtends een bleke, hangerige puber aan het ontbijt verschijnt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Kind & Adolescent Praktijk 3/2014 Naar de uitgave

Gezien en gelezen

Hotel De Grote L