Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

04-11-2016 | Artikelen | Uitgave 4/2016

Jeugdbeleid 4/2016

Witboek Familiegroepsplan

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 4/2016
Auteurs:
Drs. Hedda van Lieshout, Harro Labrujere, Jolanda Stellingwerff

Samenvatting

In de Jeugdwet is het familiegroepsplan opgenomen. Een historische gebeurtenis werd dit genoemd. Eindelijk werd ingezien dat het niet helpt om voor mensen te bepalen wat de beste oplossingen zijn. Regie hoort bij de mensen zelf, regie afnemen is immers ook de verantwoordelijkheid afnemen. En nu het in de wet staat, gaan we dat anders doen. Echter, de praktijk is weerbarstig. Het familiegroepsplan krijgt nog weinig ruimte, gemeenten weten nog niet hoe dit in te vullen en wat zij daarin moeten en kunnen doen. Ook de wijkteams en hulpverleners vinden het familiegroepsplan ingewikkeld. Vaak krijgen ze tegenstrijdige opdrachten. In dit alles is het voor de burger al helemaal zoeken.
Voor gemeenten is nu het ‘Witboek familiegroepsplan’ geschreven om op de vragen over het familiegroepsplan antwoord te geven. Dit artikel is gebaseerd op het voor gemeenten gratis aan te vragen witboek, waar naast deze informatie drie handreikingen worden geboden: voor gemeenten, voor professionals en voor burgers.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Jeugdbeleid 4/2016 Naar de uitgave