Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

24-08-2016 | Uitgave 4/2016

Jeugdbeleid 4/2016

Het High Intensive Care & High Safety-concept

Noodzaak van alternatieven voor de gesloten jeugdhulp

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 4/2016
Auteurs:
Drs. Anke van Dijke, Drs. Linda Terpstra

Samenvatting

Terwijl de gesloten jeugdhulp worstelt met het terugdringen van repressie, worstelt de open jeugdhulp met het bieden van adequate veiligheid en bescherming aan minderjarigen. Het is belangrijk dat dit dilemma wordt opgelost en nieuwe concepten worden ontwikkeld van hoogwaardige en gespecialiseerde vormen van veiligheid en bescherming in combinatie met hoogwaardige vormen van gespecialiseerde behandeling.
In dit artikel gaan de auteurs in op zeer gespecialiseerde zorg voor meisjes en jonge vrouwen. Hun uitgangspunt is dat veel meisjes die nu in de gesloten jeugdhulp worden geplaatst zich ook goed kunnen handhaven in een open setting waarin gewerkt wordt vanuit het high intensive care & high safety-concept.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Jeugdbeleid 4/2016 Naar de uitgave