Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Zin in Jeugdzorg | Uitgave 1/2014

Jeugdbeleid 1/2014

Werken met en vanuit het hart

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Jacqueline Santbergen, Gert Jan Slump
Belangrijke opmerkingen
Jacqueline Santbergen is bestuurslid van Stichting Zin in Jeugdzorg en Gert Jan Slump zelfstandig adviseur en coördinator van Zin in Jeugdzorg. Reactie? E-mail naar sjaksantbergen@ gmail.com of gertjanslump@xs4all.nl.

Samenvatting

Waar pakweg zo’n tien jaar geleden het Samenwerkingsverband Levensbeschouwing Jeugdhulpverlening opgeheven werd wegens gebrek aan voldoende belangstelling, ontstond een paar jaar geleden een andere club: de Stichting Zin in Jeugdzorg. Ook hier staat zingeving van en met het werk in de jeugdzorg centraal, al is de huidige omschrijving van zingeving mogelijk iets ruimer dan tien jaar geleden het geval was. Blijkbaar is er een behoefte bij medewerkers en bestuurders om toch regelmatig bij het thema zingeving stil te staan.
De Stichting Zin in Jeugdzorg heft zichzelf op om de mogelijkheid te creëren op andere, onconventionele manieren door te gaan. Dat verdient bewondering. Opvoeden en zingeving horen bij elkaar, en zeker als kinderen in opvoedingsproblemenverkeren, kan de ouder of de professional moeilijk kompasloos willen sturen.
Jacqueline Santbergen en Gert Jan Slump geven een aftrap door dit introducerende artikel. Dit tijdschrift zal in de loop van dit jaar nog uitgebreider op het thema zingeving terugkomen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Jeugdbeleid 1/2014 Naar de uitgave