Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Uitgave 1/2014

Jeugdbeleid 1/2014

Het is goed als de ivoren toren rondom de j-GGZ wordt geslecht

Kromme tenen, inspiratiebron en spiegel

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 1/2014
Auteur:
Jos Rietveld
Belangrijke opmerkingen
Jos Rietveld is voorzitter RvB Accare kinder- en jeugdpsychiatrie. Reactie? E-mail naar j.rietveld@accare.nl.

Samenvatting

De jeugd-GGZ neemt in de Nederlandse jeugdzorg een aparte positie in. Dat is altijd zo geweest. Dat heeft onder andere te maken met de manier waarop deze sector zich bij voorkeur verankerd weet, en hoe andere partijen dat het liefst zien.
Hoe deze politieke discussie zich zal ontwikkelen, is op 9 februari 2014 nog niet te voorspellen. Zelfs een definitief standpunt van de Eerste Kamer op 11 februari a.s. wil nog niet zeggen dat er blijvend uitsluitsel is: de geschiedenis leert ons vele voorbeelden van Harry Houdini-talenten van de jeugd-GGZ in dezen.
Juist vanwege die andere kijk op ontwikkelingen werd Jos Rietveld, prominent vertegenwoordiger van de jeugd-GGZ en actief betrokken bij het beleid (zie bijvoorbeeld zijn artikel in het juninummer van 2010 in dit tijdschrift), gevraagd om het onderzoek van Clarijs tegen het licht te houden. Juist door de contrasten boven tafel te krijgen, kunnen we gemakkelijker met elkaar verder. In Nederland is eerst dissensus nodig voordat er consensus kan ontstaan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Jeugdbeleid 1/2014 Naar de uitgave

BookReview

Publicaties