Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Uitgave 1/2014

Jeugdbeleid 1/2014

Onderzoek noodzakelijk voor bewustwording

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 1/2014
Auteur:
Dr. Erik Gerritsen
Belangrijke opmerkingen
Dr. Erik Gerritsen is Bestuursvoorzitter van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam. Reactie?

Samenvatting

Het moet nog maar eens nadrukkelijk gezegd: ook deze column werd geschreven voordat de Eerste Kamer zich uit zou spreken over het wel of niet doorgaan van de Jeugdwet (en daarmee de transitie en transformatie).
Daarmee komen de kritische kanttekeningen van Erik Gerritsen niet in de lucht te hangen, maar krijgen ze na februari 2014 mogelijk wel een andere kleur. Gerritsen zelf schrijft: ‘Met de aanstaande behandeling van de Jeugdwet in de Eerste Kamer in zicht, leert Clarijs ons dat er geen enkele reden is om rustig achterover te leunen. De op instandhouding van het bestaande jeugdzorgsysteem gerichte, niet te onderschatten, oerkrachten zullen immers een laatste poging doen om de nieuwe Jeugdwet vlak voor de eindstreep te laten sneuvelen. De beste remedie hiertegen is bewustwording. Om die reden beveel ik het proefschrift van Clarijs van harte aan bij de leden van de Eerste Kamer en wens ik ze veel wijsheid toe bij het maken van hun eindafweging.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Jeugdbeleid 1/2014 Naar de uitgave