Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Uitgave 5/2015

Denkbeeld 5/2015

Wanneer voel je je thuis?

Op zoek naar het thuisgevoel van mensen met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2015
Auteurs:
Joost Van Hoof, Maaike Sprong, Bienke Janssen
Belangrijke opmerkingen
Joost van Hoof is hoofd van het Fontys Expertisecentrum Gezondheidszorg & Technologie; meer informatie: Joost.vanhoof@fontys.nl.
Maaike Sprong is toegepast gerontoloog.
Bienke Janssen is als docent en onderzoeker verbonden aan de opleiding Toegepaste Gerontologie van Fontys Hogescholen te Eindhoven.

Samenvatting

Het is zo belangrijk: je thuis voelen in je eigen huis. Maar thuisgevoel is ook een lastig te omschrijven begrip, zeker voor mensen met dementie. Om zicht te krijgen op wat het thuisgevoel van mensen met dementie inhoudt, hebben onderzoekers van Fontys Hogescholen een kleinschalig onderzoekproject uitgevoerd waarbij gebruikgemaakt werd van een creatieve werkvorm: het zogeheten ‘moodboard’.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

Denkbeeld 5/2015 Naar de uitgave

Doordenker

In het moment