Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Uitgave 5/2015

Denkbeeld 5/2015

Botsende culturen in het verpleeghuis

Twee perspectieven op zorg

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2015
Auteurs:
Krista Coppoolse, Jacomine de Lange, Leontine Groen-van de Ven, Carolien Smits
Belangrijke opmerkingen
Krista Coppoolse is onderzoeker en docent van de Bachelor Medische Hulpverlening, Hogeschool Rotterdam.
Jacomine de Lange is lector Transities in Zorg , Kenniscentrum Zorginnovatie, Hogeschool Rotterdam.
Leontine Groen-van de Ven is docent bij de bacheloropleiding verpleegkunde en onderzoeker bij het lectoraat Innoveren in de Ouderenzorg, Hogeschool Windesheim Zwolle.
Carolien Smits is lector Innoveren in de Ouderenzorg, Hogeschool Windesheim Zwolle.
De interviews waarop dit artikel is gebaseerd, zijn gehouden in het kader van een onderzoek naar gezamenlijke besluitvorming in zorgnetwerken van ouderen met dementie. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Hogeschool Windesheim, in samenwerking met het Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam.

Samenvatting

De zorg in verpleeghuizen is nog lang niet overal goed afgestemd op oudere migranten met dementie. Dit verhaal over een 78-jarige Turkse man met dementie laat zien hoe mantelzorgers vol compassie zorgen voor hun familielid, maar ook hoe beperkt de middelen zijn die verzorgenden tot hun beschikking hebben. De casus is gebaseerd op interviews met meerdere betrokkenen, maar wordt hier verteld vanuit het perspectief van twee personen: een dochter en een verzorgende.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

Denkbeeld 5/2015 Naar de uitgave

Column

Attitude

Doordenker

In het moment