Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Uitgave 5/2015

Denkbeeld 5/2015

Als je aan het verleden lijdt

Trauma’s aanpakken met EMDR

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2015
Auteur:
Marja Vink
Belangrijke opmerkingen
Marja Vink is klinisch psycholoog; zij is werkzaam bij Zorgspectrum en bij GERION/VUmc. Voor meer informatie over EMDR: www.​EMDR.​nl.

Samenvatting

Traumatische ervaringen als een ongeval, mishandeling of verkrachting kunnen diepe sporen nalaten. Er kunnen ernstige psychische klachten en gedragsveranderingen door ontstaan die worden samengevat onder de noemer posttraumatische stressstoornis (PTSS). Voor dergelijke klachten, die zich soms nog vele jaren na de traumatische gebeurtenis kunnen voordoen, is EMDR als behandelmethode effectief gebleken. Ook hoogbejaarde en kwetsbare ouderen kunnen er goed mee worden geholpen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

Denkbeeld 5/2015 Naar de uitgave