Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Column | Uitgave 2/2019

Denkbeeld 2/2019

Verval

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2019
Auteur:
Job van Amerongen
In juni van het vorig jaar kwam Ralph nog zelf met de fiets uit Ouderkerk aan de Amstel naar de dagbesteding voor jonge mensen met dementie van Het Zonnehuis in Amstelveen. Een stoere brandweerman van 55 bij wie drie maanden eerder op de Alzheimerpoli van het VU medisch centrum de diagnose PSP - Progressieve Supranucleaire Parese - was gesteld. En progressief verliep de ziekte. Van een spraakzame man met goed ziektebesef en ziekte-inzicht, zich bewust van de beperkingen die de aandoening met zich meebracht maar ook steeds op zoek naar de mogelijkheden die er nog wél waren, naar de man die nu, goed een half jaar later, voor me zat in een rolstoel. Ik was Ralph gaan opzoeken op de afdeling voor kleinschalig wonen van een verpleeghuis in Uithoorn waar hij nu woonde. Hij zweeg en helde sterk over naar rechts. In zijn buik zat een slangetje waar een onduidelijke substantie doorheen borrelde. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Denkbeeld 2/2019 Naar de uitgave

Onder de Loep

Een mooie erfenis