Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Doordenker | Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016

Vergeten wij niet iets?

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2016
Auteur:
Theo Hazelhof

Samenvatting

Al 24 jaar ben ik werkzaam als psycholoog, waarvan de laatste vijftien jaar in het verpleeghuis. In die periode ondersteunde ik teams van verzorgenden op psychogeriatrische afdelingen en zag ik van nabij wat er voor mensen met dementie allemaal werd gedaan en bereikt. Nieuwe benaderingsvormen kwamen op. Aanvankelijk vooral Validation en Realiteits Oriëntatie (RO), later was er een steeds grotere rol weggelegd voor belevingsgerichte zorg. Kennis van de levensgeschiedenis van de bewoner werd een belangrijk instrument om beter te kunnen inschatten hoe deze zijn of haar situatie beleefde.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016 Naar de uitgave