Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Team in beeld | Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016

Inspecteurs van de IGZ

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2016
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

‘Als Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maken we momenteel de ommezwaai naar meer toezicht vanuit het perspectief van de cliënt. Bij de zorg voor mensen met dementie richten we ons nu bijvoorbeeld meer op onbegrepen gedrag. Mensen met dementie kunnen niet altijd zelf meer vertellen wat hun dwars zit of wat ze nodig hebben. Daardoor komt het regelmatig voor dat zij door hun omgeving niet worden begrepen. Wij zien erop toe dat in zorginstellingen adequaat met onbegrepen gedrag wordt omgegaan.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016 Naar de uitgave