Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016

Zorgen doe je samen

Betere communicatie met mantelzorgers van migrantenouderen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2016
Auteurs:
Jennifer van den Broeke, Lianne Molenhuis
Belangrijke opmerkingen
Jennifer van den Broeke is senior projectleider en adviseur Ouderen en gezondheid bij Pharos.
Lianne Molenhuis is medewerker op een psychogeriatrische afdeling en onderzoeksstagiair bij CMO Stamm.
De ontwikkeling van de gesprekslijst was mogelijk dankzij een subsidie van NutsOhra. Meer informatie: www.​pharos.​nl (zoekop ‘zorgen-doe-je-samen’).

Samenvatting

Zorg en ondersteuning bij dementie zijn op zichzelf al complex en dit geldt des te sterker wanneer er sprake is van culturele verschillen. Goede communicatie is dan cruciaal. Bij Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen, heeft men een gesprekslijst ontwikkeld waarmee mantelzorgers van migrantenouderen met dementie kunnen worden bevraagd over de situatie van hun naaste en hun eigen beleving.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016 Naar de uitgave

Column

Thuis