Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016

Wat ooit een zeldzame aandoening was

De metamorfose van de ziekte van Alzheimer

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2016
Auteur:
Frans Gilson
Belangrijke opmerkingen
Frans Gilson is oud-hoofdredacteur van Denkbeeld.

Samenvatting

De ziekte van Alzheimer is veruit de dominante vorm van dementie – denken we. Maar een halve eeuw geleden was ‘Alzheimer’ een zeldzame aandoening en werd dementie vooral toegeschreven aan ‘aderverkalking’. Hoe is deze metamorfose in zijn werk gegaan? En wat betekent die allesoverheersende aandacht voor de ziekte van Alzheimer voor het onderzoek naar dementie? Frans Gilson doet een boekje open over het verleden en pleit voor een andere weg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016 Naar de uitgave