Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Redactioneel | Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016

Samen dementievriendelijk

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2016
Auteur:
Frans Hoogeveen
Belangrijke opmerkingen
Frans hoogeveen hoofdredacteur

Samenvatting

Op 9 mei 2016 gaf staatssecretaris Martin van Rijn het startschot voor de vijf jaar durende campagne ‘Samen dementievriendelijk’. Deze campagne die als doel heeft Nederland dementievriendelijker te maken, richt zich niet alleen op de burger maar ook op bedrijven en gemeenten. Met ‘Samen maken we Nederland dementievriendelijk’ wil de overheid de kennis over dementie in alle geledingen van de samenleving vergroten en daarnaast tips en adviezen geven waarmee betrokken derden mensen met dementie en hun naasten de hulp en steun kunnen bieden die zij in het dagelijks leven nodig hebben. De ambitie is om de komende vijf jaar honderdduizenden Nederlanders als ‘dementievriend’ te registreren: burgers en bedrijven die het een en ander van dementie weten en die kennis willen inzetten om mensen met dementie te helpen hun leven zo goed en zo lang mogelijk voort te zetten in hun eigen omgeving, te midden van hun naasten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016 Naar de uitgave