Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016

Samen verder na de diagnose

Nader tot elkaar in vier gesprekken

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2016
Auteurs:
Iris van Asch, Ingrid van De ven, Anne Margriet Pot
Belangrijke opmerkingen
Iris van Asch is wetenschappelijk medewerker bij het programma Ouderen van het Trimbos-instituut te Utrecht.
Ingrid van de Ven is als gz-psycholoog verbonden aan Zorgpartners Midden-Nederland en Tandem (Transmurale Attentie Naast DEMentie).
Anne Margriet Pot is hoogleraar Ouderenpsychologie; zij is verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en het Trimbos-instituut en momenteel tijdelijk werkzaam bij de Wereldgezondheidsorganisatie in Genève.

Samenvatting

De periode direct na de diagnose is vaak cruciaal om alles wat dementie met zich meebrengt goed te kunnen verwerken en de toekomst ondanks alles met enig vertrouwen tegemoet te kunnen zien. Om mensen met dementie en hun primaire mantelzorger hierbij te helpen is er nu een nieuwe interventie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Denkbeeld 5/2016 Naar de uitgave