Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2019 | Artikel | Uitgave 3/2019

Denkbeeld 3/2019

STA OP! bij onbegrepen gedrag

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2019
Auteur:
Marjoleine Pieper
Belangrijke opmerkingen
Marjoleine Pieper is psycholoog bij Topaz en wetenschappelijk docent bij het LUMC; meer informatie: m.j.c.pieper@lumc.nl.
Het proefschrift STA OP! Managing pain and challenging behaviour in nursing home residents with dementia is te downloaden via: https://www.gildeprint.nl/flippingbook/5464-sta-op/.
Universitaire promoties leveren vaak kennis op die relevant is voor de praktijk. In de serie 'Hora est' biedt Denkbeeld onderzoekers gelegenheid hun bevindingen kort uiteen te zetten. In deze aflevering beschrijft Marjoleine Pieper de uitkomsten van haar promotieonderzoek naar de effecten en de implementatie van de STA OP! methode bij onbegrepen gedrag en pijn. Debby Gerritsen plaatst er kanttekeningen bij. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Denkbeeld 3/2019 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld