Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Aan het woord | Uitgave 3/2014

Psychopraktijk 3/2014

Steven Fischer: ‘Medische psychologie is een vak apart’

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 3/2014
Auteur:
Marijke van Eijkeren
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vertelt iemand uit de GGZ of de academische wereld over zijn of haar ervaringen. M. van Eijkeren is journaliste (info@mvetekstenbeeld.nl).

Samenvatting

Steven Fischer is klinisch psycholoog en hoofd van de afdeling Medische Psychologie en ziekenhuispsychiatrie van het Slotervaartziekenhuis: een succesvolle afdeling waar psychologen en psychiaters vakkundig samenwerken. Dat een psycholoog hoofd van deze afdeling is geworden, zal ongetwijfeld te maken hebben met Fischers gedrevenheid en passie voor het vak. Fischer: ‘Ik sta voor mijn vak medische psychologie waar ziekenhuispsychiatrie geïntegreerd kan worden en wil het als het ware uitdragen.’ Hij maakte het vak met enkele andere pioniers tot wat het nu is. Alleen de financiering, die is nog altijd niet goed geregeld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en een e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Psychopraktijk 3/2014 Naar de uitgave