Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Forum | Uitgave 3/2014

Psychopraktijk 3/2014

Lijden aan het leven… en dan?

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 3/2014
Auteur:
Drs. Jasper Doomen
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u een discussie over een actuele of heikele kwestie. Drs. J. Doomen is werkzaam aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden (j.doomen@law.leidenuniv.nl).

Samenvatting

Het aanwenden van euthanasie en medische hulp bij zelfdoding is in bepaalde gevallen mogelijk. De grenzen van de toepassing blijven echter onderwerp van discussie. Ik bepleit dat het individu centraal moet staan en wijs daarbij op een tekortkoming in de huidige wetgeving: voor de gevallen waarin medische oplossingen niet toereikend zijn om het individu te helpen is nog geen oplossing.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Psychopraktijk 3/2014 Naar de uitgave