Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Casus | Uitgave 3/2014

Psychopraktijk 3/2014

De andere ouder

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 3/2014
Auteur:
Dr. Karel Soudijn
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u gevalsbeschrijvingen met reflectie op de inhoud. De namen van de personen zijn geanonimiseerd.
Dr. K. Soudijn doceert beroepsethiek aan de Universiteit van Tilburg. Hij publiceerde o.m. het boek Ethische codes voor psychologen (K.A.Soudijn@uvt.nl).

Samenvatting

Enkele malen per jaar krijgt het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) te maken met een klacht over de behandeling van minderjarigen. Vaak betreft het dan kinderen van ouders die gescheiden zijn. Een van beide ouders heeft zoon of dochter bij een psycholoog aangemeld voor onderzoek of behandeling, maar de andere ouder – degene die klaagt – voelt zich hierdoor aangetast in zijn of haar rechten. Dit keer bespreken we in deze rubriek twee van dergelijke klachten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Psychopraktijk 3/2014 Naar de uitgave