Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2008 | Artikelen | Uitgave 3/2008

Bijblijven 3/2008

Schildkliercarcinoom

Schildkliercarcinoom

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2008
Auteurs:
Mevrouw Dr. T. P. Links, Dr. T. T. H. Phan
Belangrijke opmerkingen
internist-endocrinoloog, Universitair Medisch Centrum Groningen.
nucleair geneeskundige, Universitair Medisch Centrum Groningen.

Samenvatting

Schildkliercarcinoom is een zeldzame aandoening, die echter in een groot aantal centra behandeld wordt. In 2007 heeft het CBO een landelijke richtlijn gepubliceerd voor de diagnostiek, behandeling en follow-up van patiënten met gedifferentieerd (niet-medullair) schildkliercarcinoom. De richtlijn adviseert behandeling in een ziekenhuis, door een multidisciplinair team bestaande uit een internist/endocrinoloog, chirurg, patholoog, nucleair geneeskundige, radioloog, radiotherapeut, klinisch chemicus en gespecialiseerd verpleegkundige. Essentieel is een adequate (eerste) chirurgische behandeling, die moet plaatsvinden door een in de schildklierchirurgie ervaren chirurg. Reoperaties van de hals dienen te worden uitgevoerd in een gespecialiseerd centrum.
Patiënten met een medullair of anaplastisch schildkliercarcinoom dienen altijd naar een gespecialiseerd centrum te worden verwezen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2008

Bijblijven 3/2008 Naar de uitgave