Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2008 | Redactioneel | Uitgave 3/2008

Bijblijven 3/2008

Redactioneel ten geleide

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2008
Auteur:
   

Samenvatting

Dit nummer van Bijblijven handelt geheel over de schildklier. In een gemiddelde huisartsenpraktijk vinden we zeven patiënten met hyperthyreoïdie, dertig patiënten met een hypothyreoïdie en tien patiënten met een struma. Andere schildklierziekten, zoals thyreoïditis en schildkliercarcinoom, zijn zeldzaam. Toch is de TSH-bepaling om schildklierfunctiestoornissen op te sporen en te monitoren een van de meest aangevraagde laboratoriumtests. Vooral bij vage klachten, zoals moeheid, gewichtsafname of -toename, trillerigheid en een snellere pols, vraagt de dokter vaak snel een TSH aan, hoewel de priorkans om dan een schildklierprobleem te vinden klein is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2008

Bijblijven 3/2008 Naar de uitgave