Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2008 | Artikelen | Uitgave 3/2008

Bijblijven 3/2008

Behandeling van hyperthyreoïdie door de huisarts

Behandeling van hyperthyreoïdie door de huisarts

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2008
Auteurs:
Mevrouw M. M. A. Bemelmans, Dr. E. van Rijswijk
Belangrijke opmerkingen
huisarts te Den Dungen.
huisarts te Den Dungen, docent en onderzoeker afdeling Huisartsgeneeskunde, UMC St Radboud, Nijmegen.

Samenvatting

Met de komst van de NHG-Standaard Schildklierfunctiestoornissen, die een verdiepingsmodule bevat over de behandeling van hyperthyreoïdie door de huisarts, wordt het voor de huisarts beter mogelijk hyperthyreoïdiepatiënten zelf te behandelen. Gezien de lage incidentie van hyperthyreoïdie in de gemiddelde huisartsenpraktijk (één patiënt per jaar) is het aan te bevelen de behandeling van deze patiënten te organiseren binnen grotere samenwerkingsverbanden van huisartsen. Regionale samenwerkingsafspraken met nucleair geneeskundigen en internisten over het aanvragen van schildklierscintigrafie en consultatie, verwijzing en terugverwijzing van patiënten zijn daarbij onontbeerlijk. Op deze manier kan een consulent binnen een eerstelijnssamenwerkingsverband voldoende kundigheid ontwikkelen om hyperthyreoïdiepatiënten op verantwoorde wijze te behandelen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2008

Bijblijven 3/2008 Naar de uitgave