Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Boeken | Uitgave 1/2014

Kind en adolescent 1/2014

Scharloo, A., Ebbers, S., & Spijker, M. (2014). SOS – Snelle opvang bij seksueel misbruik van mensen met een verstandelijke beperking. Een praktisch handboek. Houten: Bohn Stafleu van Loghum.. isbn 978 90 368 0327 4, 220 p., € 34,50.

Tijdschrift:
Kind en adolescent > Uitgave 1/2014
Auteur:
Drs. Han Spanjaard
Belangrijke opmerkingen
Drs. H. J. M. Spanjaard is psycholoog, onderzoeker, ontwikkelaar en trainer.

Samenvatting

Seksueel misbruik komt veel voor bij kinderen en volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking. Veel vaker dan bij anderen. De gevolgen van seksueel misbruik voor een slachtoffer hangen onder andere af van de duur en ernst van het misbruik, de mate van dwang en geweld, de relatie en de mate van machtsverschil met de pleger(s) en de reactie van derden na onthulling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Kind en Adolescent

In Kind en Adolescent vindt u actuele Nederlandstalige wetenschappelijke publicaties die relevant zijn voor de pedagogische, psychiatrische of psychologische praktijk rondom kinderen en jeugdigen. Ontwikkeling, opvoeding en hulpverlening worden vanuit verschillende invalshoeken belicht. 

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Kind en adolescent 1/2014 Naar de uitgave