Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

14-11-2017 | Internationaal onderzoek | Uitgave 4/2017

Podosophia 4/2017

Relatie tussen dorsaalflexie en kinematica van de enkel tijdens het gaan

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2017
Auteur:
MSc Patty J. Hermkes
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat de auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek voor de Nederlandse praktijk.

Samenvatting

Voor dagelijkse functionele activiteiten, waaronder lopen, is in de enkel voldoende dorsaalflexie (DF) nodig. Dit artikel gaat over een onderzoek naar het vaststellen van de relatie tussen deze DF en de passive range of motion (PROM) van de DF van de enkel in onbelaste en belaste conditie, dat werd gepubliceerd in de Journal of the American Podiatric Medical Association in januari 2017. De onderzoekers suggereren dat de DF van de enkel tijdens het gaan het beste kan worden ingeschat op basis van metingen in belaste conditie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Podosophia 4/2017 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Gaan en staan op (te) hoge hakken

Wetenschap en Praktijk

De Chi-squaretoets