Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2017 | Wetenschap en Praktijk | Uitgave 4/2017

Podosophia 4/2017

De Chi-squaretoets

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2017
Auteurs:
PhD MD Sil Aarts, PhD MD E. Wouters
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek dragen de auteurs een steentje bij aan het vergroten van de kennis over wetenschappelijk onderzoek en de toepasbaarheid ervan in de podotherapeutische praktijk.

Samenvatting

Bij toetsende statistiek wordt, met behulp van een statistische berekening, een hypothese getoetst. Er wordt bijvoorbeeld bepaald of het verschil dat we zien tussen twee groepen op toeval berust of niet. Of er wordt bepaald of de samenhang die we zien tussen twee variabelen wel of niet toevallig is. De keuze welke toetst van toepassing is op de onderzoeksresultaten is onder meer afhankelijk van het meetniveau van de variabelen. De Chi-squaretoets is van toepassing bij nominale, dichotome en ordinale variabelen en wordt in dit artikel nader toegelicht. De tabellen in dit artikel lijken op die in het SPSS-programma, maar zijn wel esthetisch aangepast.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Podosophia 4/2017 Naar de uitgave