Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

06-11-2017 | Podotherapie over de grens | Uitgave 4/2017

Podosophia 4/2017

Dr. Kevin Kirby, Sacramento, Californië: ‘Amerikaanse podotherapeut houdt van felle lampen en glanzend staal’

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2017
Auteur:
Rob Buiter
Belangrijke opmerkingen
Inhoud en aanzien van de podotherapie verschilt per land. In deze rubriek nemen we telkens een ander land onder de loep.

Samenvatting

De opleiding en bevoegdheden voor de podotherapeut kan sterk variëren per land. Bovendien is het beroep niet in elk land erkend. Om een kijkje over de ‘internationale schutting’ te nemen, start Podosophia een nieuwe rubriek ‘Podotherapie over de grens’. In dit eerste deel kijken we naar Amerika, het land waar de podotherapeut arts is en een opleiding van plusminus elf jaar doorloopt. Een van de bekendste Amerikaanse experts op het gebied van de biomechanica, en tevens podotherapeut, is dr. Kevin Kirby. Nog voordat hij in september, tijdens het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten diverse lezingen en workshops gaf, sprak journalist Rob Buiter hem over podotherapie in Amerika. De bevoegdheden blijken per staat te verschillen en door hun focus op chirurgie lijken de Amerikaanse podotherapeuten conservatieve behandelingen uit het oog te verliezen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Podosophia 4/2017 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Gaan en staan op (te) hoge hakken

Wetenschap en Praktijk

De Chi-squaretoets