Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

06-11-2017 | Richtlijnen | Uitgave 4/2017

Podosophia 4/2017

De nieuwe Richtlijn Diabetische Voet 2017 [2]

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2017
Auteurs:
Ingrid Ruys, Margreet van Putten, Lian Stoeldraaijers
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek belicht de auteur interessante behandelrichtlijnen voor de podotherapeut.

Samenvatting

De Richtlijn Diabetische Voet is herzien. In een tweetal artikelen wordt ingegaan op de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de oude versie, die dateert uit 2006. De richtlijn is opnieuw gericht op (volwassen) personen met diabetes mellitus met een risico op een voetulcus of acute Charcot-voet.In het eerste artikel over deze herziening, dat verscheen in het vorige nummer van dit tijdschrift (https://​doi.​org/​10.​1007/​s12481-017-0169-2) kwamen preventie en diagnostiek aan de orde. Dit artikel gaat in op de behandeling van ulcera, maar ook op de organisatie van zorg. De auteurs hebben hiervoor gekozen, omdat de podotherapeutische behandeling van diabetische ulcera staat of valt met de snelheid van verwijzing. Verwijzen volgens de richtlijn betekent enorme gezondheidswinst voor de patiënt, ofwel: time is tissue.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Podosophia 4/2017 Naar de uitgave

Wetenschap en Praktijk

De Chi-squaretoets

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Gaan en staan op (te) hoge hakken