Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

02-11-2017 | Internationaal onderzoek | Uitgave 4/2017

Podosophia 4/2017

Complicaties voorkomen met warmtegevoelige sokken: een proof-of-conceptstudie

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2017
Auteur:
MSc H. M. Bronts
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat de auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek.

Samenvatting

In het Journal of the American Podiatric Medical Association stond onlangs een studie die de werkzaamheid onderzoekt van een textiel dat gecoat is met thermochromic liquid crystal (TLC). TLC-kristallen veranderen onder invloed van temperatuurverschillen van kleur en geven daarmee de temperatuur van de huid weer. Uit dit onderzoek blijkt dat de temperatuur zoals weergegeven door TLC-gecoat textiel overeenkomt met de werkelijke temperatuur van de huid. Dit biedt mogelijkheden voor het vervaardigen van een sok waarmee diabetespatiënten zelf temperatuurverschillen kunnen detecteren, waardoor mogelijk complicaties voorkomen kunnen worden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Podosophia 4/2017 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Gaan en staan op (te) hoge hakken