Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

11-05-2017 | (Internationaal) onderzoek | Uitgave 2/2017

Podosophia 2/2017

Protocollaire in-shoedrukmeting effectief bij reumatoïde artritis

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2017
Auteur:
MSc Marloes Tenten-Diepenmaat

Samenvatting

Met drukmetingen in de schoenen, de zogeheten in-shoedrukmetingen, wordt directe feedback verkregen op de drukverdelende werking van podotherapeutische zolen. Voor dergelijke metingen is een protocol ontwikkeld. Podotherapeutische zolen die zijn gemaakt op basis van dit protocol geven een statistisch significante lagere druk onder de voorvoeten bij patiënten met reumatoïde artritis (RA) en voetklachten dan zolen die op traditionele wijze zijn gemaakt. Het protocol voor de evaluatie en optimalisatie van podotherapeutische zolen is breder toepasbaar dan alleen bij patiënten met RA en voetklachten. Daarnaast is het protocol geschikt voor scholingsdoeleinden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Podosophia 2/2017 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

(Schijnbaar) beenlengteverschil

Wetenschap en Praktijk

Wat is toetsende statistiek?