Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

15-05-2017 | Managementzaken | Uitgave 2/2017

Podosophia 2/2017

Op weg naar een duurzame en vitale praktijk met behulp van de drijfverentheorie

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2017
Auteur:
Nanette Schoenmakers

Samenvatting

Dit artikel is het tweede deel van een drieluik over drijfveren en hoe je deze in de praktijk kunt toepassen. Drijfveren zijn waardesystemen waarop mensen hun handelen, denken en reageren afstemmen. Ze geven niet alleen inzicht in waarom groepsleden reageren en handelen zoals ze doen, ze geven ook inzicht in welke kwaliteiten een groepslid sterk ontwikkeld heeft en welke kwaliteiten er binnen een groep of organisatie vertegenwoordigd zijn of juist ontbreken. In het vorige artikel hebben we de zes verschillende drijfveren van mensen beschreven en welke gedragingen daarbij te verwachten zijn. Ook hebben we aangegeven dat iedere drijfveer zich kan uiten in constructief gedrag, overdreven gedrag of destructief gedrag. In dit artikel wordt onder meer beschreven hoe groepsleden en organisaties kunnen toetsen of de drijfveren in balans zijn met de individuele taken en organisatietaken en of de drijfveren in balans zijn met de context waarin gewerkt wordt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Podosophia 2/2017 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

(Schijnbaar) beenlengteverschil

Wetenschap en Praktijk

Wat is toetsende statistiek?