Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

27-01-2017 | Praktijkvoering | Uitgave 2/2017

Podosophia 2/2017

De podotherapeut als coach? Kijk ook kritisch naar jezelf

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2017
Auteurs:
Marieke van Wanroij, Maureen Limpens

Samenvatting

Afgelopen jaar volgde Marieke van Wanroij, coach, sportpodotherapeut en voormalig topsporter in het wielrennen, de opleiding Master in Coaching aan het Cruyff Institute. Een opleiding speciaal voor (ex-)topsporters en mensen uit de top van het bedrijfsleven om hun vaardigheden als coach of manager te ontwikkelen of te verbeteren. Inzicht hebben in het eigen handelen en de eigen gedragingen is een voorwaarde om anderen te kunnen coachen; daarom staat de ontwikkeling van de deelnemer zelf centraal in de opleiding. Marieke volgde de opleiding om uiteindelijk beter in te kunnen spelen op de hulpvraag van de sporter. Ze is naast sportpodotherapeut ook performance coach in de sport en ervaart dat de manier van coaching niet alleen bij sporters effectief is, maar zeker ook in de podotherapeutische praktijk. Coaching vertoont veel raakvlakken met het benaderen van patiënten met behulp van motivational interviewing.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Podosophia 2/2017 Naar de uitgave

Wetenschap en Praktijk

Wat is toetsende statistiek?