Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2009 | Redactioneel | Uitgave 7/2009

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2009

Overgewicht

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 7/2009
Auteur:
Paul Schnabel

Samenvatting

‘Vorig jaar waren er voor het eerst in de wereldgeschiedenis evenveel mensen met overgewicht als mensen met ondervoeding’. Eén zinnetje uit de omvangrijke Nota Overgewicht van de ministers Klink en Rouvoet en staatssecretaris Bussemaker .1 Eén zinnetje dat meteen de eerste oorzaak van het probleem onthult. Evolutionair is de mens succesvol geweest in een wereld waarin het nooit zeker was dat er ook morgen voldoende eten zou zijn. Als er eten was, at hij dus zoveel als hij maar kon. Nu leven wij in een wereld waarin er altijd en overal veel te veel te eten is, maar zonder het te weten vrezen we nog altijd de honger van de volgende dag.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2009

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2009 Naar de uitgave