Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2009 | Spectrum | Uitgave 7/2009

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2009

Geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen, (niet alleen) een zaak voor de publieke gezondheidszorg

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 7/2009
Auteurs:
Marijke Janssens, Harry Verkleij

Samenvatting

Een goede geneeskundige hulp bij ongevallen en rampen (GHOR) is niet alleen van cruciaal belang voor de samenleving, maar de organisatie ervan is ook een complexe aangelegenheid. Specifiek hierbij zijn niet zozeer de medisch inhoudelijke aspecten, maar vooral de bestuurlijke en organisatorische aspecten van de opschaling van in principe reguliere zorg en preventie en de nauwe samenwerking met organisaties die gaan over openbare orde en veiligheid. Hieronder liggen vele vragen met betrekking tot verdeling van verantwoordelijkheden, bestuurlijke aansturing, coördinatie op lokaal, regionaal of landelijk niveau, samenwerking met een grote diversiteit aan partners en disciplines, ook buiten de geneeskunde, zoals brandweer en politie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2009

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 7/2009 Naar de uitgave