Skip to main content
Top
Gepubliceerd in:

13-11-2019 | Ondernemen

Leidinggeven aan millennials en generatie Z

Auteur: Thalita G. M. Smit-Cornelder

Gepubliceerd in: Podosophia | Uitgave 4/2019

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Millennials zijn de nieuwkomers op de arbeidsmarkt, die langzaam maar zeker een steeds groter aandeel in de praktijk gaan vormen. De waarden en kenmerken van deze generatie wijken sterk af van die van de eerdere generaties, die nu veelal op leidinggevende posities zitten. Dit kan leiden tot wederzijds onbegrip en personeelsverloop. Millennials zorgen voor andere inzichten en daar kan een bedrijf zijn voordelen mee doen. Wie goed kan inspelen op de waarden en drijfveren van de jongere generaties heeft dus een streepje voor. In dit artikel kijken we niet alleen naar de millennials, maar blikken we ook kort vooruit naar de generatie Z die binnen twee jaar de arbeidsmarkt betreedt.
Literatuur
1.
go back to reference Verhoeven M, Reerink M. Generatie Y. Onthyped, het eerste Nederlandse onderzoek naar de interne communicatiebehoeften van generatie Y op de werkvloer. Amsterdam/Utrecht: VU Amsterdam/Universiteit Utrecht; 2009. Verhoeven M, Reerink M. Generatie Y. Onthyped, het eerste Nederlandse onderzoek naar de interne communicatiebehoeften van generatie Y op de werkvloer. Amsterdam/Utrecht: VU Amsterdam/Universiteit Utrecht; 2009.
2.
go back to reference Sinek S. Begin met het waarom. Hoe goede leiders inspireren tot actie. Amsterdam: Business Contact; 2019. Sinek S. Begin met het waarom. Hoe goede leiders inspireren tot actie. Amsterdam: Business Contact; 2019.
Metagegevens
Titel
Leidinggeven aan millennials en generatie Z
Auteur
Thalita G. M. Smit-Cornelder
Publicatiedatum
13-11-2019
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Podosophia / Uitgave 4/2019
Print ISSN: 0929-5380
Elektronisch ISSN: 1876-5815
DOI
https://doi.org/10.1007/s12481-019-00255-0