Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

18-11-2019 | De enkel | Uitgave 4/2019

Podosophia 4/2019

Mis het niet: een osteochondraal defect aan de talus

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2019
Auteurs:
MPA Mirjam Tuinhout, dr. Christiaan J. A. van Bergen

Samenvatting

Osteochondraal defect (OCD) van de talus is een defect van het kraakbeen en het onderliggende bot. Het geeft vage, langdurige pijnklachten, niet tot slecht reagerend op paramedische behandelingen. OCD wordt veelal voorafgegaan door een inversietrauma of ander ongeluk(je). Een osteochondraal letsel kan alleen met zekerheid worden aangetoond met MRI of CT, geen middelen die een podotherapeut bij de hand heeft. Aangezien OCD-letsel aan de enkel pijnklachten geeft tijdens belaste activiteiten, komen patiënten met deze aandoening wel voor in de podotherapeutische praktijk. In dit artikel leest u hoe u op het spoor van de OCD komt, wat u wel kan doen en wat de behandelingsmogelijkheden zijn, zodat u de patiënt sneller van de vage enkelklachten af helpt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Podosophia 4/2019 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Tapebandage bij het inversietrauma