Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

02-08-2019 | Oedeemtherapie | Uitgave 4/2019

Podosophia 4/2019

De rol van de huidtherapeut bij oedeem

Monitoring en zelfmanagement onmisbare onderdelen van adequate oedeemzorg

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2019
Auteur:
Daniëlle Kraft

Samenvatting

Oedeemtherapie in de onderste extremiteit richt zich op preventie, afname en stabilisatie van de vochtophoping, het voorkómen van complicaties en het leren omgaan met de chronische aandoening. Voorwaarde voor het onder controle houden van de aandoening is dat alle zorgverleners in de multidisciplinaire oedeemzorg de aandoening nauwgezet monitoren en problemen signaleren, en dat zij de patiënt leren omgaan met deze chronische aandoening. De podotherapeut draagt preventief en curatief bij aan voorlichting, zelfzorgadviezen en (tijdige) behandeling van aandoeningen aan de voet/nagels en het houdings- en bewegingsapparaat als gevolg van het oedeem. Bij vragen of twijfels overlegt hij met de huisarts of rechtstreeks met de behandelend huidtherapeut (directe toegang).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Podosophia 4/2019 Naar de uitgave