Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Kleinbeeld | Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018

Kleinbeeld

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2018
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
Samenstelling: Sacha Buddingh’. Met medewerking van Peter Bakens, Lies Orthmann en Frans Hoogeveen. Heeft u een interessant nieuwtje voor deze rubriek: M.Strauss@bsl.nl.

Samenvatting

Mensen met dementie in verpleeg- en verzorgingshuizen worden gelukkiger en voelen zich meer thuis wanneer op de deur van hun kamer een afbeelding van hun oude voordeur wordt geplakt. Dit komt naar voren uit een eerste, kleinschalig onderzoek door het Trimbos-instituut naar de ervaringen met dergelijke ‘true doors’ bij verzorgingshuis D’n Aok in Veenendaal. Van een woning waaraan een bewoner positieve herinneringen bewaarde, is voor dit project de voordeur gefotografeerd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018 Naar de uitgave

Hartenkreet

Happy man

Redactioneel

Zie de mens