Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Jobs tijding | Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018

Wereld Dementie Dag

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2018
Auteur:
Job van Amerongen
Belangrijke opmerkingen
Job van Amerongen werkt als verpleegkundige voor de dagbesteding voor jonge mensen met dementie van het Zonnehuis in Amstelveen en als projectverpleegkundige dagbesteding voor de stichting Brentano in dezelfde gemeente.

Samenvatting

Ook deze dag betreedt Cees om exact half tien met zijn Elly de ruimte van onze dagbesteding. Een echtpaar van de klok. Al even gebruikelijk: zijn gezicht staat op vrolijk. ‘Krijgen we taart?’ informeert hij blijmoedig. ‘Het is ten slotte de wereldwijde feestdag van het grote vergeten.’ Met de bezoekers van onze dagbesteding voor jonge mensen met dementie zullen we deze donderdag, 21 september, over de betekenis van Wereld Alzheimer Dag spreken, zo heb ik tijdens onze laatste bijeenkomst aangekondigd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

Denkbeeld 6/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Zie de mens

Kleinbeeld

Kleinbeeld